Geen licentie Moeskroen, La Louvière

Michel (Baraja)
Excelsior Moeskroen en La Louvière hebben van de licentiecommissie van de Belgische voetbalbond geen licentie gekregen voor het komende seizoen. Beide clubs zullen dus een herstart moeten maken in de derde divisie.

Zowel Moeskroen als La Louvière kan nog in beroep gaan tegen de uitspraak. De licentiecommissie vond dat de financiële onderbouwing bij beide clubs tekortschoot. Moeskroen zou een bankgarantie van 350.00 euro niet kunnen voorleggen en zich bovendien niet hebben gehouden aan een afbetalingsplan. Ook bij La Louvière is het huishoudboekje niet op orde.

”Wij zijn zeer ontgoocheld, dit hadden wij niet verwacht”, reageerde Francis D’Haese, afgevaardigde van Moeskroen, op het slechte nieuws. ”Maar we blijven vechten en gaan zeker in beroep.” Onduidelijk is of La Louvière protest aantekent. Mocht ook het hoger beroep negatief uitvallen voor de hoofdklassers (Moeskroen staat dertiende, La Louvière laatste ), dan volgt een dubbele degradatie én drie punten in mindering bij de start van het nieuwe seizoen.

SK Beveren en Lierse SK zijn ook nog niet zeker van een nieuwe licentie en zullen nog aan enkele voorwaarden moeten voldoen. Vóór maandag 8 mei moeten de verenigingen hun bankwaarborgen betalen. Beide voorzitters gaan ervan uit dat dit lukt. ”Wij hebben dat geld klaarliggen, maar derden hebben er beslag op gelegd, we kunnen dus wel betalen”, aldus de preses van Beveren, Frans van Hoof.