Stoddart in 2008 niet in Formule 1

Olga (Nuongirl)
Paul Stoddart heeft vrijdag gezegd dat hij niet bij de twaalf ingeschrevenen hoort voor het wereldkampioenschap Formule 1 vanaf 2008. Stoddart zei dat hij ingelicht is dat hij niet mag deelnemen aan de onderhandelingen over de precieze regels voor de Formule 1 vanaf 2008. Deze vinden plaats in juni.

Er mogen aan die onderhandelingen maar twaalf van de 22 teams deelnemen. Eerst was het de bedoeling dat alle partijen zouden worden uitgenodigd voor een kennismakingsvergadering, op 10 april, maar door de drukke agenda moest Max Mosley die bijeenkomst afblazen.

De FIA heeft in plaats van de vergadering alle inschrijvingen voor 2008 onder de loep genomen. Deze week zijn een tiental teams ingelicht dat voor hen op dit moment nog geen plaats is in de Formule 1. De autosportbond heeft hen wel verzocht standby te blijven, mocht een van de huidige gelukkige twaalf alsnog besluiten het felbegeerde plekje op te geven.

Tot eind volgende week blijft nog onbekend wie naast de elf huidige teams plaats mag nemen aan de onderhandelingstafel. Door de afzeggingen van Racing Engineering en Paul Stoddart deze week, wijzen de meeste vingers in de richting van Prodrive van Dave Richards. Echter wil zowel de FIA als Richards zelf, daar niet op reageren.