Boogerd: "Ik ben Merckx niet"

Sjors (Sj0rSz)
Michael Boogerd kijkt met een wisselende stemming terug op de Amstel Gold Race van afgelopen weekend. De wielrenner van Rabobank kwam als derde over de finish en wist hiermee voor de zevende keer op het podium te komen. Dat is een evenaring van het record van Jan Raas in de enige wielerklassieker die Nederland rijk is.

Boogerd was erg te spreken over zijn rijgedrag, maar de 33-jarige Hagenaar had liever op de hoogste trede gestaan. "Ik heb niet dom gereden", aldus de Hagenaar. "Op de Eyserbosweg heb ik me nog gespaard omdat Freire in principe de kopman was en na de Keutenberg moest ik inhouden omdat Freire en Thomas Dekker op komst waren." De Nederlander zat bovendien in een lastig pakket: "Of ik niet voluit moest gaan? Ik zat vast, hé. Als ik achter Schleck aan ga en Bettini wint, dan word ik in pek en veren weggebracht. Ik ben Eddy Merckx niet. Ik kan niet op alles reageren en moest dus een beetje gokken."

De derde plaats die Boogerd afgelopen weekend behaalde was een grote prestatie. Voor de elfde keer stond de Nederlander namelijk op het podium na het rijden van een voorjaarsklassieker. In het verleden lukten dit de Belgen Frans Verbeeck en Claude Criquielion ook al. De Hagenaar staat hiermee, samen met de twee eerder genoemde personen, op de tweede plaats aller tijden. Eddy Merckx is nog altijd de onbetwiste nummer een met vijftien plaatsen op het podium. Bovendien is er een kans dat de wielrenner van Rabobank volgende week alleen op de tweede plaats komt. Dan moet hij na Luik - Bastenaken - Luik wederom op het podium staan. "Ik hoop er volgende week weer te staan." aldus Boogerd.