Neeskens ook naar Rusland

Sjors (Sj0rSz)
Johan Neeskens zal Guus Hiddink in Rusland bijstaan als assistent-bondcoach van Rusland. Dit zou zelfs al bevestigd zijn door de Russische voetbalbond. Dit meldt Soviet Sport.

Momenteel maakt Neeskens ook deel uit van de technische staf bij de nationale ploeg van Australië. Ook tijdens de periode van Hiddink bij Oranje werkte het tweetal al samen. Deze week lichtte Hiddink al een tipje van de sluier op door te zeggen dat het de bedoeling was dat de 54-voudig international wederom met hem zou gaan samenwerken.

Bovendien is Hiddink van plan om net als bij Zuid-Korea en Australië met twee assistenten te gaan werken. Alexander Borodjuk is degene met de beste papieren. Sinds 2005 is 43-jarige Rus al interim-coach van de voetbalbond uit zijn land. Volgens Soviet Sport zou hij inmiddels te horen hebben gekregen dat hij deel uit mag maken van de nieuwe trainersstaf.

Borodjuk speelde in zijn actieve voetbalcarriére voor Dinamo Moskou, Schalke 04, SC Freiburg, Hannover 96, Lokomotiv Moskou, Torpedo ZIL en Krylia Sovetov. Bovendien kwam de voormalig middenvelder vijftien keer uit voor Rusland.