Carlin Motorsport schrijft in voor 2008

Joris (RenikNL)
Wederom is er een naam bekend geworden van de 22 inschrijvingen voor het Formule 1-seizoen van 2008. Deze keer gaat het om Carlin Motorsport dat heeft bevestigd zich te hebben ingeschreven voor 2008.

Teambaas van Carlin Motorsport, Trevor Carlin, was voorheen al actief in de Formule 1 als sporting director van het Jordan F1-team. Momenteel is Carlin Motorsport actief in het Britse Formule BMW, de Formule 3, de Renault World Series en de A1 Grand Prix. Het Britse team behaalde vorig weekend nog zijn honderdste overwinning in het Britse Formule BWM kampioenschap. Mede omdat Carlin Motorsport een erg succesvol team is denkt Trevor Carlin goede kans te maken op een plaatsje op de Formule 1-grid in 2008.

"Wij denken dat de FIA de nieuwe regels voor de toekomst heeft bedacht om het succesvolle jonge teams als Carlin Motorsport makkelijker te maken om in de F1 te stappen. Door de maatregelen om de kosten te reduceren komt het benodigde budget in zicht", aldus Trevor Carlin. "We zijn al een goed eind op weg met het bouwen van een team en we hebben goede banden met mensen die ervaring hebben met de F1 op het gebied van ontwerpen, marketing en management. Zij zullen het team versterken zodra onze inschrijving wordt geaccepteerd."