Vooruitblik: FC Groningen - FC Utrecht

Sjors (Sj0rSz)
In de serie vooruitblikken van wedstrijden in de Eredivisie wordt deze keer het duel tussen FC Groningen en FC Utrecht behandeld. Voor beiden ploegen is dit een belangrijk duel vanwege de kwalificatie voor playoff-wedstrijden.

De Groningse ploeg is dit seizoen al veertien thuiswedstrijden ongeslagen. De laatste nederlaag van de ploeg dateert alweer van 11 september 2005. De wedstrijd tegen Sparta werd toen met verlies afgesloten. FC Groningen zal er dan ook alles aan doen om deze reeks voort te zetten. Verder zijn er binnen deze ploeg geen bijzonderheden te melden. Alle spelers zijn inzetbaar. Dat houdt in dat er geen schorsingen of blessures zijn bij de mannen van Ron Jans.

FC Utrecht moet het komende woensdag doen zonder Jean-Paul de Jong. De middenvelder van de ploeg uit de Domstad heeft afgelopen weekend, tijdens de wedstrijd tegen NEC, zijn zesde gele kaart van het seizoen ontvangen. Dat betekend dus dat de speler een automatische schorsing heeft gekregen. Hierdoor zal hij tegen FC Groningen niet in actie komen. Dwight Tiendalli, Sander Keller, Joost Broerse, Edson Braafheid en Rick Kruys staan op scherp wat gele kaarten betreft. Mocht het voorkomen dat één van hen een prent krijgt, dan zal die persoon de laatste wedstrijd, tegen Willem II, moeten missen. Trainer Foeke Booy zei het volgende over de Groningers: "Een enthousiaste ploeg die de bal snel naar voren speelt. Ze zitten in een periode waarin alles meezit." De trainer was afgelopen weekend namelijk toeschouwer bij het treffen tussen de Groningers en Vitesse.

Wat de statistieken betreft staat de Groningse formatie er het beste voor. De ploeg van Jans won twaalf keer in eigen huis. FC Utrecht deed het een stuk slechter met maar drie overwinningen in Groningen. Verder werd er nog elf keer gelijkgespeeld. De laatste keer dat de ploegen elkaar in competitieverband troffen stond na negentig minuten 0-2 op het scorebord. Deze wedstrijd werd in de Galgenwaard gespeeld. Het was ook de eerste wedstrijd van de ploeg uit de Domstad na het overlijden van David di Tommaso. Glenn Salmon zetten de Groningers negen minuten voor het verstrijken van de speeltijd op 1-0-voorsprong. Yuri Cornelisse maakte er de extra tijd nog 2-0 van. Mocht FC Utrecht komende woensdag winnen, dan zet het een grote stap richting de playoffs. Ook een gelijkspel is voor de mannen van Booy al voldoende. De aftrap van de wedstrijd vindt plaats in het Euroborg-Stadion om 20:00. De wedstrijd staat onder leiding van Ben Haverkort.