Yuji Ide onder vuur

Tiede-Jan (TJDoornbos)
De dagen van Yuji Ide in de Formule 1 lijken geteld. Super Aguri geeft de 31-jarige Japanner in Imola zijn laatste kans.

Teammanager Daniele Audetto heeft bevestigd dat Ide nog één kans krijgt om zich te bewijzen. Als hij die kans niet grijpt dan zou het weleens na vier races over en uit zijn met de F1-carriere van de Japanner.

“Om eerlijk te zijn, zijn we al blij dat hij niet gecrasht is”, aldus Audetto tegenover autosport.com. “We zullen hem een volledige test geven in Barcelona voordat we naar Imola gaan, zodat we hem in alle eerlijkheid een kans kunnen geven om te bewijzen dat hij van grote klasse is. San Marino is ook een moeilijke baan, maar met een test in Barcelona zou hij moeten kunnen laten zien wat hij waard is."

In Australië reed Yuji Ide dusdanig slecht dat hij per rondje een paar seconde op teammaatje Takuma Sato moest toegeven. Sato is wel meer ervarener in de F1 maar dat mag volgens Audetto geen verschil maken. "Anders moeten we er consequenties aan verbinden want we kunnen geen coureur hebben die twee seconden per ronde toegeeft op Sato."

Ook coureurs zijn niet erg blij met Ide, vooral Honda-coureur Jenson Button ziet Ide als potentieel gevaar. Button verklaarde tegenover het Duitse F1total: ”Zijn auto is slecht in elkaar geflanst en, om eerlijk te zijn, hij is nog te onervaren. Dat kan het gevaarlijk maken.”