Bourdais hoopt nog steeds op F1

Joris (RenikNL)
De Fransman Sébastien Bourdias is al een aantal jaren de ster van de Champ Car World Series in Amerika. Toch hoopt de Fransman dat hij ooit nog eens de mogelijkheid zal krijgen te laten zien wat hij waard is in de Formule 1.

Bourdais wist in 2004 en 2005 de Champ Car World Series op zijn naam te schrijven. Hij dacht toen kans te maken op een testzitje bij Renault F1. Deze deal liep echter mis en Bourdais tekende bij voor nog een seizoen Champ Cars. Toch wil de Fransman ooit nog eens terug naar Europa. Bourdais beseft echter wel dat hij niet te lang meer moet wachten.

"Ik verwacht niets. Ik doe gewoon mijn werk, en ik vermaak mezelf hier. Ik hoop echter wel een beetje dat iemand zal zeggen: deze jongen verdient een kans", aldus Bourdais. "Het moet wel snel gebeuren, ik ben 27 en ik word ouder. Als het niet gebeurt, jammer dan. Ik zal een geweldige carrière hebben in de Champ Cars. Ik denk dat alle positieve gebeurtenissen hier de afgelopen dagen erg aanmoedigend zijn voor de open-wheel klassen in de Verenigde Staten. We zien wel wat er gaat gebeuren."