NBA: Nets winnen 14e wedstrijd op rij

Zwansen
De New Jersey Nets hebben donderdag hun veertiende wedstrijd op rij gewonnen. Het heeft daarmee de langste winning streak van de NBA dit seizoen. De Charlotte Bobcats werden met 113-102 verslagen.

Het was wederom Jason Kidd die van grote waarde was voor de Nets. Met 13 punten, 10 rebounds en 12 assists noteerde de guard zijn zevende triple-double van het seizoen. Richard Jefferson had ook een belangrijk aandeel in de winst, hij scoorde 40 punten, waarvan 26 in de tweede helft. New Jersey blijft stevig aan kop in de Atlantic Division.

In de confrontatie tussen de andere twee topteams in het oosten, de Detroit Pistons en de Miami Heat, liet Detroit zien waarom het de nummer 1 in het oosten is. Het was met 95-92 te sterk voor Miami en boekte daarmee zijn 61e overwinning van het seizoen. Miami bleef steken op 49 overwinningen.

De Los Angeles Lakers moesten dankzij het winnende schot in de verlenging van Carmelo Anthony buigen voor de Denver Nuggets, 108-110. Kobe Bryant scoorde 42 punten, zijn 24e wedstrijd met 40 punten of meer. Een clubrecord voor de Lakers. Francisco Elson, de Nederlander in dienst van Denver, scoorde 21 punten en pakte 11 rebounds. "Zijn spel was waarschijnlijk de reden dat we deze wedstrijd wonnen." Aldus coach Karl over Elson.