[A1GP] "Komend seizoen nachtrace"

Tiede-Jan (TJDoornbos)
Sjeik Maktoum heeft bevestigd dat er gekeken wordt naar vernieuwingen voor de A1GP, die op 1 oktober het tweede seizoen in gaat. Waarschijnlijk komt er een nachtrace in het komend seizoen.

Vorig jaar was er al sprake van een nachtrace in Maleisië, maar dat was onhaalbaar voor de beginnende serie. De sjeik wil nog meer spektakel met de nachtrace in zijn raceklasse. Als locatie wordt wederom aan Maleisie gedacht maar ook Indonesië of Dubai kunnen het decor worden, omdat daar de temperatuur in de avond aangenaam is. "Een nachtrace staat in de planning voor volgend jaar. Veel licht is daar overigens niet voor nodig. Ik denk dat we in een van die drie landen een nachtrace gaan houden. De temperatuur is daar dan aangenamer en het zal fantastisch zijn om de remschijven te zien opgloeien", aldus Sjeik Maktoum.

Over de gesprekken van vorig jaar is sjeik Maktoum niet te spreken. "Bij de eerste poging is er tegen me gelogen. Iemand zei dat het vijf miljoen dollar zou kosten. Zie ik eruit alsof ik 'domoor' op mijn voorhoofd heb staan? Daarna werd me verteld dat het eigenlijk een half miljoen dollar moest zijn. Oeps, een nul teveel? Hoe kan dat nou?" Nachtraces komen wel eens voor in de IRL en de NASCAR, de laatste ‘single-seater’ die in de nacht niet op een oval reed was in Cleveland tijdens de ChampCar in 2003.