Nederlanders niet voorbij series

Michel (Baraja)
De Nederlandse zwemmers beleefden een teleurstellende ochtendsessie op de derde dag van het WK kortebaan in Sjanghai. Hinkelien Schreuder, Robin van Aggele en Bastiaan Tamminga wisten hun rondes niet te overleven.

Schreuder plaatste zich niet voor de finale van de 200 meter rugslag. Onze landgenote kwam tot een tijd van 2.16,50, hetgeen bij lange na niet voldoende was. Mandy van Rooden, de coach van Schreuder, wilde niet bij de pakken neerzitten: ”Ze komt duidelijk nog wat vermogen tekort en daarom is het juist goed voor haar om te racen. De finale was niet echt het doel.” Later vandaag zwemt Schreuder de finale van de 50 meter vlinder, samen met Inge Dekker.

Op de 200 meter schoolslag viel Robin van Aggele buiten een finaleboot. Van Aggele finishte met z’n 2.10,09 als elfde, terwijl een plaats onder de beste acht vereist was. Bastiaan Tamminga werd op de 50 meter vlinder in een nog eerder stadium uitgeschakeld. De pupil van Van Rooden werd in 24,18 slechts twintigste in de series. ”Hij zwom een hele slordige race. Hij kwam na de eerste vijftien meter niet goed boven en kwam daardoor niet uit bij het keren en het finishen”, meldde Van Rooden.