Pino Cerami prooi voor Langeveld

Michel (Baraja)
De pas 21-jarige Sebastiaan Langeveld heeft de GP Pino Cerami op zijn naam geschreven. Onze landgenoot van Skil-Shimano bleef een viertal Belgen voor.

De GP Pino Cerami is een koers met een 1.1-status door heuvelachtig Wallonië. Lange tijd kon niemand wegkomen, ondanks verwoede pogingen van onder andere Nico Eeckhout en Cedric Coutouly. In de laatste van zes plaatselijke omlopen ontstond er een omvangrijke kopgroep van 21 man. Langeveld wilde niet wachten op een sprint en sprong veertien kilometer van de meet weg. Een achtervolgend groepje Belgen zag onze landgenoot nooit meer terug. Johan Coenen werd tweede, terwijl Bart Dockx de derde plaats voor zich opeiste.

De zege van Langeveld is des te verrassender daar het pas z’n tweede profkoers betreft. Zaterdag gaf hij al acte de présence in de Hel van het Mergelland. ”Ik heb lang gewacht om op de weg te rijden, na een druk veldritseizoen deze winter. Ik wilde de spurt met dat kopgroepje niet afwachten en ging ervandoor. De tegenwind maakte het nog wel lastig”, zei Langeveld na afloop.