[upd] Toestand Saul Raisin iets verbeterd

Pieter (Falco)
Saul Raisin is in een diepe coma geraakt na een valpartij in het Circuit de Sarthe.

De Amerikaanse renner van Crédit Agricole viel dinsdag na een valpartij uit de koers en werd met botbreuken aan het sleutelbeen en gezicht naar het ziekenhuis in Angers overgebracht. Aanvankelijk leek de situatie niet zeer ernstig, omdat hij woensdagmorgen nog enkele woorden kon wisselen met sportdirecteur Roger Legeay. Sinds vanochtend is echter zijn gezondheidssituatie opeens verslechterd en ligt de 23-jarige renner in een diepe coma.

"We maken ons ernstige zorgen. De artsen hadden een bloeding in zijn hoofd vastgesteld. Ze hebben geprobeerd hem te opereren, maar dat bleek niet goed mogelijk", aldus een woordvoerder van Crédit Agricole. Saul Raisin wordt gezien als een groot Amerikaans talent. Vorig jaar reed hij een sterke ronde van Duitsland (negende plaats) en wist hij dit jaar een rit in de ronde van Langkawi te winnen.

Update: De toestand van Saul Raisin is iets verbeterd. De Amerikaan heeft een operatie ondergaan en bevindt zich inmiddels niet meer in levensgevaar. Zijn toestand blijft stabiel, maar een tweede operatie zal voor Raisin waarschijnlijk wel nodig zijn.