Koeman een sportieve verliezer

Olga (Nuongirl)
Na afloop van de uitschakeling tegen Barcelona in de kwartfinales van de Champions League toonde Benfica-coach Ronald Koeman zich een sportieve verliezer.

"Over twee wedstrijden gezien was Barcelona de betere ploeg. Zij hebben ook de betere kansen gecreëerd," aldus Koeman.

Koeman plaatste toch wel een kleine kanttekening. "In onze thuiswedstrijd kregen wij voor een handsbal geen strafschop en Barcelona nu wel in een soortgelijke situatie. Daar was ik al bang voor. Ronaldinho miste weliswaar, maar ik had die strafschop vorige week ook graag gehad."

Tot aan de 2-0 van Eto'o in de 89e minuut van de wedstrijd hield Koeman hoop op een stunt. "Barcelona hinkte na de rust een beetje op twee gedachten en wij speelden iets beter en rustiger. We kregen ook nog twee mooie kansen via Simão en Miccoli. Jammer dat die 1-1 niet viel. Maar Barcelona heeft uiteindelijk verdiend gewonnen."

Barcelona-trainer Frank Rijkaard reageerde ingetogen op het Spaanse succes. "Het is een goed resultaat. De jongens hebben er goed voor gewerkt. We hebben verdiend gewonnen."

Verder zei Rijkaard dat hij geen speciale gevoelens koestert voor de komende tegenstander AC Milan, de club waar hij in het verleden als speler grote triomfen vierde. "Sindsdien ben ik alweer zo vaak die ploeg tegengekomen, dat de nieuwigheid daarvan wel af is. Het gaat om twee duels tussen twee interessante teams, laten we het daar maar bij houden."