Vooruitblik: AZ - NAC Breda

Sjors (Sj0rSz)
In de serie vooruitblikken uit de Eredivisie wordt deze keer gekeken naar de wedstrijd tussen AZ en NAC Breda. Afgelopen zondag werd deze nog afgelast vanwege slecht weer, maar dinsdagavond wordt het duel ingehaald.

AZ kent een twijfelgeval en een aantal afwezigen voor de confrontatie met de Bredase ploeg. Zo is het nog onzeker of Henk Timmer voldoende hersteld is van een griep. Als dit niet het geval is zal Theo Zwarthoed wederom plaatsnemen onder de lat. Verder is het nog niet duidelijk of Shota Arveladze inzetbaar is. De laatste dagen kampt de Georgiër met problemen aan zijn kuit. Tarik Sektioui zal hoogstwaarschijnlijk niet spelen. De Marokkaan keerde dit weekend weer terug van een verblijf in zijn thuisland. De verwachting is dat hij zich maandag weer bij de spelersgroep zal aansluiten. Ook Danny Landzaat zal tegen NAC Breda vanaf de tribune toe gaan kijken. De middenvelder is grotendeels hersteld van een schouderblessure, maar AZ-coach Louis van Gaal geeft de middenvelder tegen NAC Breda rust.

Bij NAC Breda zullen sowieso drie namen ontbreken, namelijk Rob Penders, Mike Zonneveld en Victor Sikora. Het drietal heeft nog steeds last van diverse knieblessures. Verder beschikt trainer Cees Lok over een fitte selectie. Bovendien is ook Tamas Petö inzetbaar. Komende donderdag wordt namelijk pas bekend of hij geschorst word na zijn rode kaart in de wedstrijd tegen Vitesse. Toen deelde hij namelijk een kopstoot uit aan Mads Junker van de Arnhemse ploeg. De aanklager heeft inmiddels een schikkingsvoorstel van drie wedstrijden gedaan. Hiervan is er één voorwaardelijk. Tot slot is ook Tony Vidmar weer van de partij. In het duel tegen Willem II liep hij een ribblessure op, maar hier is hij sneller van hersteld dan werd verwacht.

Wat de statistieken betreft zijn er weinig verrassingen. In de Alkmaarderhout werden tot nu toe 22 wedstrijden door deze twee clubs afgewerkt. Dertien keer wist AZ te winnen. NAC deed het beduidend slechter door twee keer met de drie punten aan de haal te gaan. Verder werd er nog zeven keer gelijk gespeeld. Het zou komende dinsdag nog wel eens een spannende strijd kunnen worden. Tijdens de laatste keer dat de clubs elkaar ontmoetten stond na negentig minuten 1-1 op het scorebord. Mocht het zo zijn dat het deze keer weer een gelijkspel wordt, dan is PSV vrijwel zeker van het landskampioenschap. Dit weten we echter pas als de wedstrijd gespeeld is. Dinsdagavond wordt om 20:00 afgetrapt voor de 23ste confrontatie tussen AZ en NAC Breda in Alkmaar.