KNVB ziet niets in BeNeLiga

Olga (Nuongirl)
De Nederlandse voetbalbond doet de door bondscoach Marco van Basten gepromote Nederlands-Belgische competitie af 'als een leuk idee, maar ook een utopie'.

De bondscoach van het Nederlands elftal denkt dat met de BeNeLiga, een idee waarvoor de voormalig PSV-voorzitter Harry van Raaij zich eerder al sterk maakte, het enorme gat met de rijke voetballanden beter kan worden gedicht. Een competitie die zou bestaan uit de tien beste Nederlandse en zes beste Belgische club zou sportief van een hoger niveau zijn en tevens commercieel een stuk aantrekkelijker.

De KNVB bestrijdt dat het commercieel een stuk aantrekkelijker is. "Er is enkele jaren geleden een studie naar gedaan, maar het blijkt economisch oninteressant", aldus voorzitter Henk Kesler. "Laten we nu maar rustig de play-offs afwachten. Daar is bewust voor gekozen."

Dat Van Basten als werknemer van de voetbalbond op eigen houtje naar buiten komt met deze plannen neemt Kesler hem niet kwalijk. "We leven in een vrij land en Marco mag uiteraard filosoferen over het voetbal. Maar dit plan is niet haalbaar."