Dan Wheldon wil nog steeds F1 rijden

Joris (RenikNL)
Dan Wheldon, vorig jaar winnaar van de prestigieuze Indy 500 en het IRL kampioenschap, heeft nog steeds de ambitie om volgend jaar voor een Formule 1 team te rijden.

Ondanks de grote successen van de Britse coureur is hij in zijn thuisland bij maar weinig mensen bekend. Vorig jaar leek Wheldon eindelijk in de Formule 1 te belanden. BMW Sauber zou Wheldon een racezitje hebben willen aanbieden, maar de deal mislukte op het laatste moment. Vervolgens besloot Wheldon voor nog één jaar te tekenen bij zijn huidige IRL-team, met als doel in 2007 nogmaals te proberen een Formule 1 zitje te bemachtigen.

"Zodra mijn contract met Chip afloopt, zal ik een serieuze kijk nemen op de Formule 1, misschien serieuzer dan ik vorig jaar heb gedaan", aldus Dan Wheldon. "Ik zou graag meer bekendheid thuis willen hebben omdat het beter zou zijn voor de sport, beter voor het merk Dan Wheldon en beter voor de toekomstige zakenkansen, maar je moet het niet forceren. Je zou denken dat Indy bekender zou zijn in Europa, maar het is nog steeds lekker om in de gemakkelijke positie te zitten om zelf te mogen kiezen wat je wilt doen."