Barney - Taylor onbeslist

Michel (Baraja)
De clash tussen Raymond van Barneveld en Phil Taylor is onbeslist geëindigd: 7-7. Taylor stond met 7-4 voor, maar Barney kwam sterk terug.

Van Barneveld startte sterk en op 1-1 brak hij Taylor. De Engelsman miste liefst drie pijlen op dubbel zeven en Barney profiteerde dankbaar. In de volgende leg was Taylor opnieuw slordig met finishen, zodat een tussenstand van 3-1 werd bereikt. The Power herstelde zich snel en bij het aanbreken van de pauze stond het 3-3, na een knappe bull-finish. Van Barneveld gooide in deze periode teveel lose darts.

Op 5-4 plaatste Taylor een break, nadat Van Barneveld faalde op dubbel elf. Onze landgenoot moest het vooral scorend afleggen tegen zijn illustere opponent. Taylor leek onbedreigd af te stevenen op een overwinning, maar op 7-5 brak Van Barneveld terug. De viervoudig wereldkampioen bij de BDO kreeg nog een matchdart tegen, maar via dubbel tien sleept hij een knappe remise uit de brand.

Naast dé dartklassieker zal deze avond vooral worden herinnerd om de negendarter van Van Barneveld, zijn eerste voor televisiecamera’s. Barney gooide tot dan toe niet eens uitmuntend; zijn dubbels waren wel perfect. Peter Manley droop uiteindelijk met 3-8 af en heeft een lastig programma voor de boeg. Van Barneveld noteerde een checkoutpercentage van dik zeventig procent en tekende zesmaal een maximale score aan.

Roland Scholten en Ronnie Baxter waren aan elkaar gewaagd en het 7-7 gelijkspel was logisch. Baxter gooide op 7-6 voor de wedstrijd, maar miste één matchdart. Via een checkout van 79 redde Scholten een punt. Op 6-4 verzuimde de Nederlander uit te lopen: liefst zes kansen waren niet aan hem besteed. Het duel tussen de laagvliegers Colin Lloyd en Wayne Mardle kende eveneens geen winnaar.


Uitslagen Week 5
Raymond van Barneveld – Peter Manley 8-3
Roland Scholten – Ronnie Baxter 7-7
Colin Lloyd – Wayne Mardle 7-7
Phil Taylor – Raymond van Barneveld 7-7

Stand na Week 5:

#Darter:Wedstrijden:Punten:Legsaldo:
1.Phil Taylor61147 - 24
2.Raymond van Barneveld5939 - 18
3.Roland Scholten6738 - 34
4.Ronnie Baxter6532 - 37
5.Peter Manley6432 - 43
6.Colin Lloyd5325 - 37
7.Wayne Mardle6127 - 47

Nummers één t/m vier naar halve finales

Programma Week 6:
Phil Taylor – Peter Manley
Ronnie Baxter – Colin Lloyd
Wayne Mardle – Roland Scholten
Peter Manley – Raymond van Barneveld