Bayern wil Van Bommel

Tiede-Jan (TJDoornbos)
Bayern München heeft toegegeven dat Mark van Bommel een goede kandidaat is om Michael Ballack op te volgen. Als Ballack naar Chelsea gaat, dan wil de Duitse club proberen Van Bommel goedkoop naar de Bundesliga halen.

Uli Hoeness, de manager van Bayern, is te spreken over de mentaliteit van de Nederlander. ”Hij is geen spelmaker maar kan tegenstanders wel pijn doen. Als het nodig is wijst hij de scheidsrechter terecht en in de laatste minuten is hij in staat om zijn ploeg over het dode punt heen te helpen. Van Bommel is met 28 jaar te oud om financieel gekke dingen voor te doen. Hij is alleen een alternatief als hij zich niet prettig meer voelt bij Barça. En als Barcelona zegt dat het hem voor twee of drie miljoen wil verkopen, dan gaan we gelijk praten”.

Ondanks dat de voormalig PSV’er geen vaste waarde is in het team van Frank Rijkaard denkt hij echter niet aan een vertrek bij Barcelona. Op 22 januari speelde de international voor het laatst een hele wedstrijd voor de Catalanen en moest het het daarna doen met in- en uitvalbeurten. In totaal heeft Van Bommel zestien competitieduels gespeeld, waarvan negen maal in de basis.