Coulthard wil aanpassing regels

Tiede-Jan (TJDoornbos)
David Coulthard is niet blij met de straf die hij na afloop van de race in Bahrein kreeg. De Red Bull coureur moest zijn wagen in de uitloopronde stil zetten met een kapotte V8 en zal bij de volgende race tien plaatsen naar achteren worden gezet.

Onder de nu geldende regels wordt Coulthard zijn motor vervangen buiten een GP-weekend, want de FIA sluit een race door middel van het zwaaien van de finishvlag. Daar valt de uitloopronde formeel gezien niet onder. En dus moet de Schot de straf inlossen.

DC heeft er inmiddels met Max Mosley over gesproken: "Ik kwam Max tegen en vertelde hem dat hij dit maar eens moest uitzoeken. Ik stond deze keer veertiende op de grid en als je me tien plekken straf geeft sta ik achteraan. Ik rijd echter niet in een McLaren dus ik kan niet zomaar even vanuit daar naar een podiumplaats rijden".

De Red Bull coureur beseft dat regels er niet voor niks zijn, maar volgens hem schiet de regel het beoogde doel voorbij. "Ik snap dat de regel mensen wil dwingen minder motoren te gebruiken, maar je kunt dan beter een prestatieafhankelijke straf opleggen. Je kunt denken aan een percentage van de snelste tijd. Tien plaatsen terug is gewoon verkeerd. De jongens vooraan komen dan net buiten de toptien terwijl ik dan helemaal achteraan moet starten".

Jacques Villeneuve heeft profijt van de nieuwe regels, want hij hoeft geen tien plaatsen terug. Vorig jaar was je bij elke geplofte motor de pineut, maar vanaf dit jaar mogen motoren het tijdens de races begeven zonder ervoor gestraft te worden. En dus is het extra zuur voor de Schot dat zijn motor pas na de race plofte.