Sterk begin Doornbos bij Red Bull

Tiede-Jan (TJDoornbos)
Robert Doornbos kan terugkijken op een geslaagd Grand Prix debuut voor Red Bull Racing. De Rotterdammer zette een zevende tijd op de klokken. Collega Christian Klien kwam tot de elfde plaats en David Coulthard sloot de dag af als negentiende.

Tevens kreeg onze landgenoot een boete van 6.250 Dollar, wat omgerekend 5.240 Euro is. De boete werd opgelegd omdat de testcoureur te hard door de pitsstraat ging. Doornbos is de eerste coureur die dit seizoen een boete krijgt.

Coulthard had er het volgende over te zeggen: "Ik weet na deze twee sessies nog niet waar we staan. We moeten aan de betrouwbaarheid denken en hebben en de banden hebben gespaard voor morgen."

Klien was positief over de wagen: "We moesten de motor sparen, waardoor we alleen die korte runs konden doen. De auto voelde niet slecht aan, maar dat is meestal zo als je op nieuwe banden rijdt. Pas als je langer op de baan bent ontstaan er problemen. De auto lijkt snel te zijn. We moeten kijken hoe het zondag tijdens de race gaat."

Doornbos baalt van een paar probleempjes: "Ik voel me al erg thuis bij dit team. We hebben een lange winter achter de rug en ik verheugde me erg op vandaag. We hadden wel wat problemen, wat frustrerend was, omdat de derde auto veel moet rijden op vrijdag. In de ochtend konden we even niet de baan op, maar ik denk dat we dat 's middags goed hebben gemaakt. We hebben het geplande werk kunnen doen en ik denk dat ik de goede banden heb gekozen voor de racecoureurs."