'Valencia wil ook een Grand Prix'

Wouter (ziggyziggyziggy)
Valencia wil binnen enkele jaren ook een Grand Prix mogen organiseren. Het Spaanse circuit wordt nu vooral gebruikt voor testsessies, maar de leiding van het circuit Ricardo Tormo heeft aan Bernie Ecclestone gisteren voorgelegd een tweede Spaanse Grand Prix te houden.

Het circuit in Valencia is populair bij Formule 1-teams vanwege het warme weer en de moderne faciliteiten. Wel is het de vraag of de baan in de huidige vorm een race aankan. Het circuit is smal en kort en het rechte stuk bij start/finish loopt niet waterpas, wat problemen bij de start van een race kan veroorzaken. De pitstraat heeft uiteraard hetzelfde probleem. De circuitleiding zou wel genegen zijn om de tekortkomingen aan te passen.

Het management van het circuit zou gisteren al met Bernie Ecclestone hebben gesproken over de plannen. Het idee wordt gesteund door de regionale overheid en diverse Spaanse coryfeeën uit de autosport. Een tweede Grand Prix van Spanje zou kunnen goed kunnen inpassen in de snel stijgende populariteit van de sport in het land, veroorzaakt door de recente successen van Fernando Alonso.