Mourinho wil met B-elftal naar Barcelona

Sjors (Sj0rSz)
Opnieuw heeft Chelsea-coach José Mourinho maar weer eens bewezen dat hij een slechte verliezer is. Volgens hem lag de schuld van het verlies van zijn ploeg bij FC Barcelona-speler Lionel Messi. Deze speler zou Asier Del Horno namelijk een rode kaart hebben aangesmeerd.

"Was het een rode kaart?" Dat was de eerste vraag die Mourinho stelde aan de aanwezige journalisten. Ook het antwoord wist de Portugees echter al. "Jullie hebben het ook gezien. Schrijf erover, want als ik er iets over zeg, word ik geschorst." Met deze uitspraak blikte de trainer van The Blues terug op de schorsing die hij vorig seizoen kreeg, nadat hij suggereerde dat arbiter Anders Frisk zich in had laten pakken door FC Barcelona-coach Frank Rijkaard.

"Kunnen we Messi schorsen voor dat theater? Barcelona is een heel culturele stad, een stad waar ze alles weten van theater. Natuurlijk is het geen rode kaart. Dat joch is niet alleen een goede speler, maar hij lokt ook het contact met Del Horno uit en daarom geeft de scheidsrechter rood," aldus de reactie van Mourinho op de mislukte tackle van de Spaanse verdediger. "Tot dat moment was het een wedstrijd. Daarna was het geen puur duel meer. Het veranderde alles. Je kunt geen pressie meer spelen, geen dubbele dekking op de vleugels geven, niet ver van het doel verdedigen. In feite moet je dan worstelen."

Ook blikte Mourinho nog even terug naar een eerdere confrontatie tussen de twee voetbalgrootmachten: "Met elf tegen elf hebben we hen vorig seizoen verslagen. En in Barcelona stonden we met 1-0 voor toen we nog met elf tegen elf speelden, maar met tien tegen elf was dat moeilijker." In die wedstrijd kreeg aanvaller Didier Drogba van Chelsea de rode kaart.

Tot slot stelde de Portugese trainer ook nog een vraag aan de aanwezige pers. "Kunnen jullie hier een antwoord op geven: is het voor ons de moeite waard om naar Barcelona te gaan, want als dat niet het geval is, zal ik mijn B-ploeg sturen en mijn belangrijkste spelers thuislaten, zodat die zich kunnen concentreren op de competitie en de FA Cup."