Boonen, Willems boeken ritzege

Michel (Baraja)
Tom Boonen heeft ook de derde etappe van de Ronde van Qatar gewonnen. In de Ster van Bessèges was de ritwinst eveneens voor een Belg: Frederik Willems.

De derde rit in de Ronde van Qatar werd betwist in een gebruikelijk decor: veel zon en zand. Even leek de koers niet uit te draaien op een sprint door een typerende aanval in de laatste kilometer van Fabian Cancellara. De Zwitser kreeg nooit veel ruimte en Boonen maakte het werk van zijn ploegmaats andermaal af. Erik Zabel en de jonge Matti Breschel finishten als tweede en derde.

”De laatste vier kilometer waren lastig, met de tegenwind”, aldus Boonen, die ook aanvoerder is van het algemene klassement. ”Aan het eind ontsnapte ook nog eens Cancellara, die een uitzonderlijke laatste kilometer kan rijden. Ik dank dan ook Guido Trenti en Steven de Jongh, die goed werk leverden.”

Uitslag 3e etappe - Sealine Beach Resort - Khalifa Stadium – 160 kilometer:

#Naam:Team:Land:Tijd:
1.T. BoonenQUIBEL3.34.50
2.E. ZabelMILDUIz.t.
3.M. BreschelCSCDENz.t.
4.P. GrilloPANITAz.t.
5.R. FörsterGERDUIz.t.

Klassement:

#Naam:Team:Land:Tijd:
1.T. BoonenQUIBEL10.00.00
2.E. ZabelMILDUI0’12’’
3.A. ClercPHOZWI0’18’’
4.R. HunterPHOZAF0’26’’
5.M. BreschelCSCDEN0’17’’

Ook op Europese wegen was er een Belgische winnaar te bewonderen. Frederik Willems was namelijk primus in de eerste rit van de Ster van Bessèges. De 26-jarige Belg was in de slotfase de sterkste van een zes man tellende kopgroep. Willems kiende zijn aanval goed uit en bleef zijn landgenoot Preben Van Hecke en de Fransman Thomas Voeckler voor. ”We hebben een schitterende koers gereden”, blikte Walter Planckaert, Willems’ ploegleider, tevreden terug.

Uitslag 1e etappe Ster van Bessèges – Marseille – Marseille – 126 kilometer:

#Naam:Team:Land:Tijd:
1.F. WillemsCHOBEL3.45.18
2.P. Van HeckeDAVBEL0’04’’
3.T. VoecklerBOUFRA0’04’’