Nicole Hosp zegeviert in Cortina

Michel (Baraja)
Nicole Hosp heeft in Cortina d’Ampezzo de reuzenslalom gewonnen. De Oostenrijkse profiteerde van het uitvallen van Maria Jose Rienda Contreras, de winnaar van de eerste run.

Hosp stond na de eerste omloop nog vierde, maar passeerde Genevieve Simard, Elisabeth Görgl en Rienda Contreras door een foutloze tweede heat. Simard en Görgl legden beslag op de plaatsen twee en drie. Rienda Contreras, die de tweede run was ingegaan met een voorsprong van 0,35, maakte al vroeg een kostbare fout en reed de race niet uit. Anja Pärson, aanvoerster in het wereldbekerklassement reuzenslalom, werd zesde; Janica Kostelic zevende. Julia Mancuso rondde een goed weekend in de Dolomieten af met plaats vijf, na eerdere podiumplaatsen op de afdaling en Super G.

Al met al is het een uitstekend weekeinde geweest voor de Oostenrijkse ski-equipe. Naast de overwinning van Hosp op de reuzenslalom, won Renate Götschl zaterdag de afdaling in Cortina d’Ampezzo. Ook de mannen, in Garmisch-Partenkirchen, waren uitermate succesvol met zeges van Hermann Maier en Christoph Gruber.