Afrika Cup: Ghana mag hoop houden

Maurice (mbn)
In groep D werden vanavond twee wedstrijden gespeeld. Ghana hield dankzij een doelpunt van Amoah de hoop op de tweede ronde levend. Nigeria wist redelijk makkelijk te winnen van Zimbabwe.

Ghana kon zich na het verlies tegen Nigeria eigenlijk geen tweede verlies permiteren. De grote man bij de Ghanezen was vandaag Amoah. De ex-speler van Vitesse kreeg in de eerste helft drie grote kansen en wist er één te verzilveren. Die 1-0 bleek genoeg voor de verrassende winst van Ghana op Senegal.

In de tweede helft kreeg Senegal goede kansen op de gelijkmaker, maar kwam uiteindelijk niet tot scoren. Ook niet nadat Larryea Kingston (Ghana) en Habib Beye (Senegal) van het veld waren gestuurd. Door de winst van Ghana staat het land nu gelijk met Senegal in groep D.

De tweede wedstrijd van de avond was die tussen Nigeria en Zimbabwe. Het favoriete Nigeria was in de eerste helft licht sterker dan Zimbabwe, maar kwam niet tot scoren. Pas in de tweede helft kwam het vuurwerk van de Nigerianen.

Een corner van John Obi Mikel werd in de 56ste minuut ingekopt door Chris Obodo. Vijf minuten later wist Nigeria de wedstrijd te beslissen. John Obi Mikel wist de bal mooi binnen te schieten en daardoor de wedstrijd te beslissen. Na de 2-0 probeerde Zimbabwe meer vooruit te voetballen, maar het mocht niet baten. Nigeria leek zelfs even nog de voorsprong te vergroten, maar uiteindelijk nam het genoegen met de 2-0, waardoor het praktisch door is naar de volgende ronde.

Uitslagen:

Ghana - Senegal 1-0
13' Amoah

Nigeria - Zimbabwe 2-0
56' Obodo
61' Obi Mikel

[b]Stand:

0
#Land:Wedstrijden:Punten:Doelp. voorDoelp. Tegen
1Nigeria2630
2Senegal2321
3Ghana2311
4Zimbabwe2004