Copa: Barcelona incasseert nederlaag

Michel (Baraja)
FC Barcelona heeft na achttien opeenvolgende zeges weer een nederlaag moeten incasseren. De landskampioen verloor met 4-2 van Real Zaragoza in de heenwedstrijd van de kwartfinale van de Copa del Rey.

FC Barcelona kwam niet opdraven met een B-team in La Romareda, al was Samuel Eto’o wegens verplichtingen op de Afrika Cup niet beschikbaar. Mark van Bommel had ook een basisplaats. Zaragoza dankte de overwinning vooral aan een doelpuntensalvo rond de 25e minuut. Diego Milito reageerde eerst goed op een steekbal van Cani voor de 1-0, waarna Ewerthon tweemaal trefzeker was. Nog voor rust deden de blaugranas via een kopbal van Larsson wat terug, en op het uur zorgde een controversiële penalty van Ronaldinho voor de 3-2. Op dat moment was Van Bommel al vervangen door Ezquerro.

Real Zaragoza kende echter een goed slotakkoord, dat in blessuretijd nog een treffer opleverde. Milito benutte een strafschop na een handsbal van Edmilson. Aanstaande woensdag is de return in Camp Nou. Woensdag kwalificeerden Real Madrid en Espanyol zich als eerste voor de halve finales.

Uitslagen Kwartfinales Copa del Rey:
Real Madrid – Real Betis Sevilla 1-0 (1-0)
Espanyol – Cádiz 2-0 (2-0)
Valencia - Deportivo La Coruña 1-0* (0-1)

* = gestaakt na 44 minuten, wordt uitgespeeld in een leeg stadion.

Heenwedstrijd:
Real Zaragoza – FC Barcelona 4-2