Discovery gokt op de breedte

Maurice (mbn)
Gisteren presenteerde Discovery Channel de ploeg voor 2006. Mentor Lance Armstrong stal de aandacht, terwijl de grote vraag was wie de nieuwe kopman binnen de ploeg wordt.

Terwijl Lance Armstrong zijn waarde bewees als presentator, bleef na de ploegenpresentatie de vraag achter wie hem moet gaan opvolgen als kopman. De ploeg lijkt het zelf nog niet te weten en gokt meer op de breedte. George Hincapie, José Azevedo, Paolo Savoldelli, Yaroslav Popovych en Tom Danielson moeten dit jaar de aandacht voor zichzelf opeisen.

Doel voor het team is dit jaar een klassieker te winnen en in alle drie de grote rondes mee te doen om de overwinning. Echter na zeven keer op rij de Tour de France te hebben gewonnen, leeft deze wedstrijd het meest binnen het team. Het ultieme bewijs hiervan is George Hincapie. De Amerikaan, die altijd goed is in de voorjaarsklassiekers, zit al met zijn hoofd bij bij de Tour de France. Deze winter heeft hij getraind in het langere klimwerk en op zijn tijdrit. Door deze inzet hoopt hij een goed klassement in de Tour te kunnen rijden.

Ploegleider Johan Bruyneel ziet echter Hincapie niet als een toekomstig tourwinnaar en lijkt zijn opties open te houden voor een andere kopman uit zijn team. Mogelijk mag Giro-winnaar Paolo Savoldelli zich op de Tour richten en dan zal Tom Danielson, die dit jaar nog niet in de Tour zal starten, een belangrijke rol krijgen in de Giro-ploeg.