Baghdatis in 5 sets langs Ljubicic

Ambrosius
De Cyprioot Marcos Baghdatis heeft zijn opmars op de Australian Open voortgezet door na bijna 3,5 uur de als zevende geplaatste Kroaat Ivan Ljubicic te verslaan met 6-4 6-2 4-6 3-6 6-3.

Baghadatis begon sterk en had al snel meerdere kansen op een break. Ljubicic had veel meer moeite dan de Cyprioot om zijn service te behouden. In de negende game was het op het zevende breakpoint raak voor Baghdatis. Zelf serveerde hij vervolgens de set uit met 6-4. Ook in de tweede set verliepen de servicegames van Baghdatis, die Andy Roddick had verslagen, veel makkelijker dan die van de Kroaat. Al in de derde game kwam de man van Cyprus een break voor. Ljubicic had in de game daarna kansen op een re-break, maar deze werden sterk weggewerkt door Baghdatis. Hij brak zelfs nog een keer en serveerde de set uit met 6-2.

In de derde set kwam Ljubicic iets beter mee, maar nog steeds had hij veel moeite met zijn eigen servicegames, deze verliepen bij Baghdatis een stuk makkelijker. Op 4-3 kreeg de Kroaat twee kansen om er weer een wedstrijd van te maken, maar opnieuw behield Baghdatis zijn service. Ljubicic won makkelijk zijn eigen servicegame en kreeg op de service van Baghdatis twee setpoints. Eén setpunt was genoeg om de stand terug te brengen tot 2-1. Deze winst gaf Ljubicic vertrouwen. Hij won zijn eigen servicegames makkelijk en kreeg kansen op die van de Cyprioot. Hij brak al snel in de vierde set, kreeg wel twee breakkansen tegen, maar won de set toch relatief makkelijk met 6-3.

Baghdatis ging weer wat beter spelen in de beslissende vijfde set. Hij kwam zelfs tot een break in de vierde game. Ljubicic leek nu echt verslagen, op eigen service kreeg hij meer moeite met de ongeplaatste Baghdatis. Op 3-5 om 01.15 Australische tijd kon Baghdatis zelf serveren voor een plaats bij de laatste vier. Deze kans liet hij zich niet afpakken, Baghdatis versloeg Ljubicic na een zinderende partij en ontmoet in de halve finale de Argentijn David Nalbandian die eenvoudig Santoro versloeg.