Rangers te sterk voor Devils

Remco (RemcoW85)
De New York Rangers hebben gisteravond in het Madison Square Garden met 3-1 (1-0, 1-0, 1-1) gewonnen van de New Jersey Devils. Door deze nederlaag is er een eind gekomen aan de reeks van negen opeenvolgende overwinningen van de Devils.

De Rangers moesten zes powerplays van de Devils zien te overleven. Tegen het eind van de tweede periode hadden de Devils anderhalve minuut twee man meer op het ijs staan. In het begin van de derde periode was het weer raak. "Je wordt er een beetje wanhopig van als je met een man minder op het ijs staat en al helemaal als je je voorsprong moet verdedigen met twee man minder op het ijs", aldus Rangers-center Dominic Moore.

Na twaalf minuten viel het eerste doelpunt voor de Rangers. Devils-goalie Martin Brodeur zag een schot van Petr Prucha over zijn schouders in het net verdwijnen. Dit doelpunt kwam voort uit een powerplay voor de Rangers. Paul Martin kreeg 32 seconden voor de 1-0 twee minuten aan de broek wegens vasthouden. De Rangers wisten tot nu toe nog maar vier keer te scoren uit de laatste 42 powerplay-mogelijkheden. Scott Gomez kreeg namens de Devils de kans om de gelijkmaker aan te tekenen, maar hij zag zijn schot gepareerd worden door Rangers-goalie Henrik Lundqvist. De Rangers' sterspeler Jaromir Jagr, die eerder in de wedstrijd een blessure aan zijn vinger opliep, wist de puck na deze redding op te vangen en door te passen naar Michael Nylander. De Zweed zag zijn kans schoon, verschalkte Brodeur en scoorde de 2-0. Voor Jagr was dit zijn 42e assist van het seizoen. De 2-1 kwam van de stick van Gomez. Na zes minuten in de derde periode bracht hij de Devils terug in de wedstrijd op een assist van Patrik Elias. "We hadden moeten scoren tijdens de powerplay in de eerste periode. We hadden weliswaar drie schoten op doel in die powerplay, maar het had een keerpunt in de wedstrijd kunnen zijn", zei Elias over de powerplay van vijf minuten die de Devils in de eerste periode kregen na een brute elleboogstoot van Rangers-verdediger Darius Kasparaitis. Na een kleine zes minuten mocht de Litouwer de wedstrijd verlaten. Ook voor slachtoffer Grant Marshall was de wedstrijd voorbij.

Met nog een minuut te gaan in de wedstrijd werd goalie Brodeur vervangen voor een veldspeler. Veel voordeel konden de Devils hier niet uit halen, omdat de Rangers de puck wisten te onderscheppen. Moore kon daardoor op een leeg doel schieten en zorgde voor de beslissing in de wedstrijd.

"De Devils hebben een van de gevaarlijkste powerplay-formaties in de NHL. Door de goede concentratie van onze kant is deze overwinning tot stand gekomen", aldus Lundqvist.