SuperBowl XL : Steelers vs. Seahawks

Wouter Kursten (Magneet)
De Pittsburgh Steelers en de Seattle Seahawks treffen elkaar op 5 februari voor SuperBowl XL op Ford Field in Detroit. De Steelers wisten met 34-17 te winnen bij de Denver Broncos terwijl de Seahawks met 34-14 zegevierden over de Carolina Panthers.

De Steelers wonnen hun vijfde uitwedstrijd op rij, onderbroken door een thuisoverwinning op de Detroit Lions, en zijn daarmee het eerste team dat als 6de geplaatst was en de SuperBowl bereikt. Ook zijn ze het tweede team dat met drie opeenvolgende uitoverwinningen in het naseizoen de SuperBowl haalden.

De Seahawks stonden voor het eerst in 22 jaar in de conference championship wedstrijd en lieten het erop lijken alsof ze het zich niet moeilijk gemaakt hebben. Daarmee staan ze voor het eerst in het 30-jarig bestaan van de franchise in de SuperBowl.

Steelers vs. Broncos

Voor Jerome “The Bus” Bettis is het de eerste keer in zijn 13-jarige carrière dat hij in de SuperBowl staat en nog wel in zijn thuisstad Detroit. Één van de steunpilaren voor de Tigers is tweedejaars quarterback Ben “Big Ben” Roethlisberger die 29 passes gooide waarvan er 21 gevangen werden, ook was hij stabiel bij 3th downs in de eerste helft en zette er zes van de zeven om in first downs.

Met een fieldgoal zetten de Tigers de toon in de AFC kampioenswedstrijd en verloren daarna nooit het initiatief. Met vier touchdowns en twee fieldgoals waren ze Denver duidelijk de baas, zei scoorden twee touchdowns en één fieldgoal.

Seahawks vs. Panthers

Shaun Alexander en een veld waar ze dit seizoen nog niet verloren hadden waren de perfecte combinatie voor de Seahawks om de NFC titel te behalen. Met de league MVP Shaun Alexander die net terug is van een hersenschudding was het geen al te lastige wedstrijd voor de Seahawks. Hij liep 132 yards liep deze wedstrijd, een record voor de Seahawks in de play-offs, en scoorde daarbij twee touchdowns.

Quarterback Matt Hasselbeck gooide 28 passes waarvan er 20 gevangen werden en twee resulteerden in touchdowns, in totaal gooide hij 219 yards. De Seahawks openden de scoren met een touchdown en deden dit daarna nog drie keer, de score werd compleet met twee fieldgoals. De Panthers scoorden twee touchdowns, één met een punt return en één na een 47 yard pass van Jake Delhomme.