Roddick uitgeschakeld door Baghdatis

Michel (Baraja)
Marcos Baghdatis heeft voor een stunt gezorgd door de als tweede geplaatste Andy Roddick naar huis te sturen op de Australian Open. De jonge Cyprioot won na ruim twee uur spelen in vier sets.

Het werd 6-4, 1-6, 6-3 en 6-4 voor de 20-jarige Baghdatis. De Cyprioot kreeg het publiek op de banken met zijn uitzonderlijke forehand en enthousiasmerende spel. Liefst 64 winners maakte de nummer 54 van de wereld. Het eerste bedrijf zette de toon voor wat zou volgen. Baghdatis kon druk zetten op de machtige service van zijn opponent en wist in game zeven te breaken. Het momentum leek te keren nadat A-Rod eenvoudig de tweede set naar zich toe trok, maar breaks in het midden van de derde en vierde set beslisten de wedstrijd in het voordeel van de underdog. Wat opviel was de koele manier waarop Baghdatis het duel uitserveerde.

”Ik denk dat dit een van mijn beste wedstrijden uit mijn loopbaan was”, zei Baghdatis, die vorig jaar tot de vierde ronde reikte. In de kwartfinale stuit de talentvolle Cyprioot op oud-winnaar Thomas Johansson of Ivan Ljubicic. Daarna wacht eventueel David Nalbandian op weg naar de eindstrijd.