Pierre mag transfervrij weg bij NAC

Olga (Nuongirl)
Aanvaller Pierre van Hooijdonk zal waarschijnlijk al binnen een half jaar weg zijn bij NAC Breda. De club uit Breda heeft Van Hooijdonk toestemming gegeven om transfervrij te vertrekken, maar heeft daar wel wel beperkende voorwaarden aan verbonden.

Eerder zei de routinier al dat hij geen zin heeft in een avontuur met enkel negatieve punten. "Het plezier dat ik heb, zal een belangrijke rol spelen in mijn keuze. Niet dat ik het verwacht, maar als NAC in een negatieve spiraal terechtkomt, heb ik geen zin daar nog tegen te gaan vechten." Die situatie is nu ontstaan, nu het met NAC inmiddels zo slecht gaat dat het moet concurreren met clubs die tegen degradatie vechten.

Dit seizoen kan Van Hooijdonk tevens niet overtuigen. Zijn positie binnen de club brokkelde daarom met de week af. Afgelopen weekend ruziede de aanvaller nog met een supporter van NAC die kritiek op de spits uitte. Van Hooijdonk liet zich eerder ook al kritisch uit over de bedrijfscultuur bij de Bredase club.

Aan het vertrek van Pierre heeft NAC wel een beperkende voorwaarde gesteld. Alleen Ajax, Feyenoord, PSV, AZ, SC Heerenveen of een club uit het buitenland mag de aanvaller transfervrij overnemen.