Lodewijks langer bij Feyenoord

Sjors (Sj0rSz)
Ook volgend seizoen staat Patrick Lodewijks in het doel van Feyenoord. De 38-jarige keeper, die zich nog steeds fit en gretig voelt, wil zijn huidige contract met een jaar verlengen.

Lange tijd speelde Lodewijks met de gedachte om zijn carrière na dit seizoen te beëindigen. Volgend seizoen zou hij de taken van Pim Doesburg, keeperstrainer van Feyenoord, over gaan nemen. Aangezien de Eindhovenaar nog een jaar doorgaat, blijft ook Doesburg nog een jaar langer actief. Als alles goed gaat wordt het contract aan het eind van deze week getekend.

Onder trainer Erwin Koeman is Lodewijks eerste keus bij de club uit Rotterdam-Zuid. Eerder gaf hij al aan tot december te willen wachten, waarna hij een keuze zou maken. Vorige week spraken de trainer en de keeper met elkaar tijdens het trainingskamp van Feyenoord in Zeeland. In dat gesprek kwam duidelijk naar voren dat beide partijen met elkaar verder wilden. Aangezien Lodewijks nu nog een seizoen langer doorgaat is het nog onduidelijk wat er met de overige keepers van Feyenoord gaat gebeuren.

Vanaf volgend seizoen schaart Lodewijks zich tot een klein groepje keepers die op hun 40ste nog uitkomen in de Eredivisie of Eerste Divisie. Tot nu toe waren er al negen doelmannen die dit wisten te presteren.