Patriots niet naar Superbowl

Wouter Kursten (Magneet)
Steunend en kreunend sprintte hij langs de zijlijn maar Broncos cornerback Champ Bailey maakte de interception en besliste daarmee de wedstrijd tegen de New England Patriots voor de Denver Broncos.

Dat er op de papieren staat dat hij op de één-yard lijn gestopt werd na een 100-yard return maakt niets uit. Na de interception werd de touchdown gemaakt die de wedstrijd besliste op een 27-13 overwinning voor de Broncos.

De Patriots komen drie overwinningen te kort om NFL geschiedenis te schrijven door drie maal achter elkaar de Superbowl te winnen. Ze kwamen simpelweg tekort om het constante spel van Denver het hoofd te bieden. Met vijf turnovers hadden ze er eentje minder dan in hun totale tien wedstrijden durende post-season winning streak.

Het was voor de Broncos de eerste post-season overwinning sinds Superbowl XXXIII. Volgende week zullen de Broncos aan moeten treden tegen de winnar van de wedstrijd tussen de Steelers en de colts.

In het eerste kwart werd er niet gescoord, Adam Vinatieri opende de score voor de Patriots met een 40-yard fieldgoal. Mike Anderson bracht daarna de Broncos op voorsprong na een één yard touchdown run. Jason Elam wist even later vanaf 50 yard een fieldgoal te scoren.

In het derde kwart scoorde Vinatieri een 32-yard fieldgoal en maakte wederom Mike Anderson een touchdown na een één yard run. In het vierde kwart scoorde Rod Smith een touchdown voor de Broncos na een 4-yard pass van Jake Plummer. David Givens scoorde hierna een touchdown voor de Patriots na een 4-yard pass van Tom Brady. Jason Elam completeerde de score met een fieldgoal van 34 yard voor de Broncos.