[Upd] 5.000 meter verplaatst naar zondag

Olga (Nuongirl)
De 5.000 meter voor de mannen tijdens het E.K allround in het Noorse Hamar is tot zeker 6 uur vanavond uitgesteld.

De reden hiervoor is dat de koelinstallaties van de ijsbaan kapot zijn, en ze gemaakt moeten worden voordat er verder kan worden geschaatst. "We gaan op zijn vroegst om 6 uur verder, maar het kan ook nog later worden. Als ze het defect hebben gevonden, hebben ze nog zeker twee uur nodig om het ijs terug te krijgen in de normale staat," aldus de topsportcoordinator van de KNSB, Ab Krook.

De eerste afstand van de heren, de 500 meter, werd gewonnen door de Pool Konrad Niedzwiedzki.

Update 17:25
De 5.000 meter voor de mannen zal in ieder geval niet eerder dan 20.00 uur vanavond van start gaan. De apparatuur kan namelijk niet sneller gerepareerd worden. Om kwart over zeven vanavond zal worden bekeken of men inderdaad om 20.00 uur weer verder kan.

Update 19:53
Er zal vanavond vóór 22:00 niet meer geschaatst worden tijdens het EK allround in Hamar. Of er na die tijd nog wedstrijden zullen starten wordt rond 20:30 besloten. Tevens wordt er rekening mee gehouden dat er morgen helemaal niet geschaatst kan worden. Als dat het geval is zullen er waarschijnlijk maandag ook nog wedstrijden verreden moeten worden.

Update 20:45

Er zal definitief niet meer worden geschaatst vandaag. De 5.000 meter zal nu morgen worden verreden, waardoor de afsluitende 10.000 meter naar maandag verhuist. "Het water in het koelsysteem bevriest voordat het bij de baan kan komen. Ze proberen het voor morgen in orde te krijgen, maar ik heb er een hard hoofd in," aldus official Jan Agustien.