Hiddink: "Rutten als opvolger"

Sjors (Sj0rSz)
Als het aan PSV-coach Guus Hiddink ligt, wordt assisstent Fred Rutten vanaf volgend seizoen zijn opvolger. De succescoach uit Varsseveld wil zich meer gaan bezighouden met de functie van technisch directeur. Eerder gingen er geruchten dat Rutten de nieuwe coach van NEC zou worden, maar daar is het nooit van gekomen.

"Hij heeft het in zich om hoofdtrainer van de club te zijn," aldus Hiddink. "Nu al heb ik hem steeds dichter bij me. Ik kan al wegblijven bij trainingen, in wezen. Je voelt dat Fred het respect heeft van de groep. Vaak wordt een tweede man nog weleens gepiepeld, maar daar is in zijn geval geen sprake van."

Rutten zou dus in de voetsporen kunnen treden van Feyenoord-coach Erwin Koeman. Ook hij was namelijk assisstent onder Hiddink en traint nu zijn eigen elftal. Hiddink gaf aan dat hij volgend jaar niet meer op het veld wil staan: "Ik word in november zestig jaar, dan is het tijd om tussen de coulissen te gaan. Elke trainer heeft een beperkte houdbaarheid. Ik wil geen fossiel worden en wil ook anderen niet in de weg staan om zich te ontplooien."

Behalve Rutten zou Hiddink graag zien dat René Eijkelkamp ook bij PSV blijft. Op die manier komt hij in aanmerking voor de functie Hoofd Opleidingen. Joop Brand, die deze functie dit seizoen nog vervuld, houdt het in de zomer namelijk voor gezien bij de Eindhovenaren.