Nieuwe Toyota officieel gepresenteerd

Dennis (dennistd)
Toyota F1 heeft vandaag de nieuwe auto voor komend seizoen officieel gepresenteerd. Dit bijna anderhalve maand nadat de TF106 in Barcelona zijn eerste kilometers maakte. In de Franse plaats Valenciennes stelde de Japans/Duitse renstal de wagen voor waarmee Jarno Trulli en Ralf Schumacher in 2006 de eerste zege in de historie van het team moeten boeken.

Vorig jaar, op 29 november om precies te zijn, nam het team de wagen voor 2006 al mee naar een test op Barcelona. Met dit vroege debuut hoopte het team voldoende tijd te hebben om alle foutjes uit de auto te halen voordat in maart het seizoen van start gaat.

Volgens technisch directeur Mike Gascoyne verloopt dit plan momenteel uitstekend. "We vinden het ouderwets om pas met een nieuwe auto te gaan rijden nadat hij officieel gepresenteerd is. We zijn nu al druk bezig met de auto en ontwikkelen continu nieuwe onderdelen. We kiezen misschien niet de makkelijkste weg, maar we nemen alle tijden om goed te analysen op welke aspecten we de auto moeten verbeteren. Tot nu toe verloopt de overgang van de TF105 naar de TF106, via de TF105B, vlekkeloos."

Ralf Schumacher en Jarno Trulli zullen net als vorig seizoen de beide Toyota's besturen tijdens de races. De Braziliaan Ricardo Zonta is test- en reservecoureur.