Bijltjesdag NFL gaat door

Corné (Curchulain)
Terwijl de Minnesota Vikings, Green Bay Packers en Kansas City Chiefs al een nieuwe hoofdcoach voor het volgende seizoen hebben aangesteld en in zes andere steden de sollicitatiegesprekken in volle gang zijn heeft Mike Mularkey zijn ontslag ingediend als hoofdcoach van de Buffalo Bills.

Mularkey stond slechts twee seizoenen aan het roer van de ploeg uit west-New York, en won daarin slechts veertien van de 32 wedstrijden. Dit seizoen werden slechts vijf wedstrijden in winst omgezet, maar eigenaar Ralph Wilson weet de nu zes seizoenen durende periode zonder plaatsing voor de playoffs aan general manager Tom Donahoe en stuurde deze de laan uit. Mularkey moest vijf assistent-coaches ontslaan maar Wilson maakte er een punt van om zijn steun aan Mularkey te betuigen.

Voor het opvolgen van Mularkey zijn enkele kandidaten te noemen. Verdedigingscoach Jerry Gray is er een van, en heeft het voordeel al vijf jaar in Buffalo werkzaam te zijn. Er zijn echter nog meer teams die op Gray azen. Andere kandidaten hebben als pre dat Marv Levy, de nieuwe general manager, hen kent uit eerdere werkzaamheden. Detroit's interimcoach Dick Jauron en Chicago's verdedigingscoach Ron Rivera zijn er twee van, en de recent bij de New Orleans Saints ontslagen Jim Haslett speelde zes seizoenen voor de Bills in de vroege jaren tachtig.