Westerhof wil PSV gezond maken

Maurice (mbn)
PSV-voorzitter Rob Westerhof wil PSV zo snel mogelijk weer financieel gezond maken. Op de nieuwjaarstoespraak vertelde de voorzitter te vertrekken als de Eindhovense club de komende twee jaar verlies blijft draaien.

PSV heeft de afgelopen jaren financieel erg slecht gedraaid. De laatste drie jaar werd er verlies geleden, met verliezen van 15 miljoen euro in 2003, 5 miljoen in 2004 en 11 miljoen in 2005. Voorzitter Rob Westerhof wil daar snel verandering in brengen: "We kunnen niet met verlies blijven draaien. De komende jaren moet de omslag komen. De financiële mentaliteit in alle geledingen van de club is al sterk veranderd, nu moet dat ook in de cijfers tot uitdrukking komen. Anders ben ik weg."

Gelukkig voor de voorzitter hoeft hij zich over dit boekjaar geen zorgen te maken: "Als alles goed gaat, houden we een paar miljoen euro over. Dat komt ook door de verkoop na 1 juli van spelers als Bouma, Lee en Park. We krijgen eveneens meer inkomsten uit andere activiteiten in ons eigen stadion, onder meer dankzij enkele concerten van Guus Meeuwis." Daarnaast verkocht de club een parkeerterrein naast het Philips-stadion. Dat leverde een bedrag van 8,8 miljoen euro op.