Tweede Altintop bij Schalke

Maikel (WeebI)
Halil Altintop zal in de zomer 1. FC Kaiserslautern verruilen voor FC Schalke 04. Zijn broer Hamit speelt op dit moment al bij de club uit Gelsenkirchen. Aan het eind van het seizoen kan de Turk transfervrij vertrekken bij de degradatiekandidaat.

De 23-jarige Altintop zal voor zes jaar tekenen bij die Königsblauen. De Turkse international, geboren in Gelsenkirchen, had het volgende te melden: "Er waren verschillende aanbiedingen van clubs, ook buiten Duitsland, maar er was nooit enige twijfel dat ik naar de Veltins Arena zou vertrekken."

Op dit moment staat de spits op plaats twee op de Duitse topscorerslijst, met dertien doelpunten. "Ik ben bezig aan een redelijk goed seizoen tot dusverre, en ik heb er vertrouwen in dat ik bij Schalke ook regelmatig in de basis zal starten."

Hij vertelde ook dat hij tot het eind van het seizoen zijn best zal blijven doen om die Roten Teufel in de eerste Bundesliga te houden. Altintop speelde tot nu toe 74 wedstrijden voor Kaiserslautern. Hij scoorde daarin 21 keer, waarvan dus dertienmaal dit seizoen.