'Spurs gaan Iaquinta kopen'

Maikel (WeebI)
Udinese-spits Vicenzo Iaquinta zou hoog op Martin Jols verlanglijstje staan. De Italiaanse spits van de UEFA Cup deelnemer was dit seizoen slechts goed voor twee doelpunten in de Serie A. In de Champions League ging het wat beter.

De 26-jarige aanvaller mocht driemaal scoren in de openingswedstrijd van de Champions League. Uiteindelijk kwam hij op zes doelpunten, voordat Udinese naar de UEFA Cup werd verwezen.

Tottenham Hotspur zou belangstelling hebben voor de spits, dit terwijl de huidige nummer vier van Engeland totaal niet in de problemen zit met aanvallers. Jol heeft onder andere al Mido, Robbie Keane en Jermaine Defoe als spitsen. Mido is echter gehuurd van AS Roma, en mocht het de Spurs niet lukken Mido over te nemen van Roma, dan is Iaquinta kandidaat nummer één om naar Londen te komen.

Udinese wil de veelbesproken spits niet verkopen in januari. De middenmoter heeft de Italiaan al eerder dit seizoen uit de selectie gezet omdat hij zijn contract niet wilde verlengen. Uiteindelijk tekende hij, en hoopt nu op een transfer in de zomer.