Stompé haalt tweede ronde niet

Roderik (Hammer20)
Vandaag is er in het Lakeside-toernooi de dartwedstrijd tussen de Nederlander Co Stompé en de Schot Paul Hanvidge gespeeld, met Stompé als verliezer. Hij wist de tweede ronde niet te halen omdat hij met 3-1 aan het kortste eind trok.

Stompé ging voortvarend van start en wist de eerste leg te pakken nadat beide spelers de dubbels misten. In de leg daarna behield Hanvidge zijn eigen leg en stonden ze weer op gelijke hoogte. De derde leg pakte dramatisch uit voor Stompé. Zijn pijlen raakten nauwelijks de triple 20 waardoor hij belangrijke punten misliep. Hanvidge pakte vanzelfsprekend de derde leg. Aan het einde van de vierde leg, zette Hanvidge zijn score verkeerd weg. Hierdoor kon hij de vierde leg niet uitkomen, pakte Stompé de vierde leg en stonden ze weer gelijk. In de vijfde leg leek Stompé goed op weg te gaan naar zijn eerste setwinst. Nadat hij zijn score goed had weggezet om de volgende beurt de set winst te pakken misten beiden hun dubbels, en ging Hanvidge met de setwinst er vandoor en stond het 1-0 voor de Schot.

Door de setwinst van Hanvidge leek Stompé een beetje uit zijn concentratie en dat was ook te merken in de tweede set van de wedstrijd. Stompé miste opnieuw veel triples en daar profiteerde Hanvidge van, door de setwinst en de 2-0 voorsprong in drie legs veilig te stellen.

In de derde set kwam Stompé sterk terug, en ondanks het missen van enkele dubbels wist The Matchstick toch de eerste leg te winnen. Stompé leek in het ritme te komen maar ondanks dat wist Hanvidge toch nog de tweede leg te pakken. Daarna kwam Stompé los, wist de derde en vierde leg te winnen en daarmee de derde set naar zich toe te halen en stond het 2-1.

De vierde set begon Stompé met een goede eerste leg en hij won deze dan ook. In de tweede leg gooiden beide spelers geen hoge scores maar ging Hanvidge er met de leg vandoor. Ook de derde leg wist Hanvidge te pakken waardoor hij alleen maar een beter uitzicht kreeg op de overwinning. In de vierde leg begon Stompé opnieuw zijn concentratie te verliezen en kwamen sommige pijlen ver in de 1 of in de 5 terecht. Toch pakte de Amsterdammer deze belangrijke vierde leg en hield daarmee nog zicht op een vijfde set. Zover zou het niet komen want in de vijfde en bepalende leg kreeg Hanvidge zes pijlen voor de wedstrijd waarvan hij er maar drie nodig had. Daarmee bepaalde hij de eindstand op 3-1 en gaat Hanvidge door naar de tweede ronde.