Federer opent seizoen met zege

Michel (Baraja)
Roger Federer heeft zijn eerste zege in het nieuwe tennisjaar beet. De Zwitserse nummer één van de wereld versloeg in Doha de Tsjech Ivo Minar.

Federer hoefde slechts vier games af te staan tegen Minar: 6-1 en 6-3. De Zwitser werd gisteren door de Franse krant L’Equipe uitgeroepen tot Kampioen der Kampioenen en bleef Tom Boonen en Fernando Alonso voor in die verkiezing. Ook Nikolai Davydenko kende een vliegende start in Qatar: de Rus won met 6-3, 6-1 van Olivier Rochus. Richard Gasquet – achter Federer en Davydenko nummer drie van de plaatsingslijst – werd gisteren uitgeschakeld door Tim Henman.

Niet alleen in Doha, maar ook in Adelaide vinden de eerste schermutselingen van 2006 plaats. Lleyton Hewitt had het lastig, maar won wel van Jan Hernych: 4-6, 6-2 en 6-4. James Blake en Mark Philippoussis plaatsten zich eveneens voor de volgende ronde. Philippoussis heeft een jaar vol tegenslag achter de rug en was dan ook blij met zijn 6-4, 3-6 en 6-4 zege op Vince Spadea: ”Ik kan nog veel beter, maar voor nu maakt het niet hoe ik win.”