Phil Taylor dendert door in Purfleet

Michel (Baraja)
Phil Taylor heeft zich probleemloos geplaatst voor de kwartfinales op het WK Darts in Purfleet. Wayne Mardle en Kevin Painter mogen mee met The Power.

Taylor liet andermaal zien dat niemand behalve hij de status ‘beste darter ter wereld’ mag claimen. Met een gemiddelde van 108,31 per drie darts en checkouts van 125, 121 en 117 op cruciale momenten liet hij qualifier Andrew Hamilton kansloos: 4-0. De twaalfvoudig wereldkampioen startte typerend met een twaalfdarter en won zes van de eerste zeven legs. Set drie kende nog de meeste suspense, want Hamilton – die met 97,04 als gemiddelde uitstekend gooide – pakte twee van de eerste drie legs. Taylor won dankzij finishes van 125 en 98 alsnog die set. In het vierde bedrijf gooide Hamilton een tiendarter, maar antwoordde Taylor met enkele scores van 180 in de daaropvolgende legs. Daarmee verzekerde hij zich van een plaats bij de laatste acht.

”Ik voel me uitstekend. Veel beter dan in de vorige rondes. Wie me wil kloppen, zal diep moeten gaan”, zei Taylor na afloop. De Engelsman staat vandaag in de laatste acht tegenover Kevin Painter, in een herhaling van de finale van 2004 en kwartfinale van 2005. The Artist benaderde tegen Mark Dudbridge zijn topvorm: 4-1. Painter opende met een checkout van 146 en enkele maximale scores om de eerste set te pakken. In het tweede bedrijf miste hij echter enkele kansen en profiteerde Dudbridge. Flash won ook de eerste leg van set drie, maar daarna was Painter niet te stoppen en verloor hij geen leg meer. ”Iemand moet tegen Taylor spelen, maar het lijkt alsof ik dat elk jaar ben. Ik zal ongetwijfeld moeten verbeteren om kans te maken”, zei Painter.

Wayne Mardle heeft zich voor de derde achtereenvolgende keer geplaatst voor de kwartfinales in Purfleet. John Part boog met 4-2 het hoofd. Vooral de dubbels maakten het verschil in deze clash. Zo kreeg de Canadees twee kansen op de eerste set, maar zag hij Mardle van ver terugkomen met een 126 finish. Bij een stand van 2-2 in sets schakelde Hawaii 501 een tandje bij. Zo heeft Part na zijn wereldtitel van 2003 nooit meer de ronde van de laatste acht behaald. Mardle speelt vandaag tegen Alan Warriner, die Andy Smith klopte.


Uitslagen Achtste finales:
Gary Welding – John Kuczynski 4-2
Wayne Jones – Steve Alker 4-1
Peter Manley – Dennis Smith 4-3
Roland Scholten – Adrian Lewis 3-4
Andy Smith – Alan Warriner 2-4
Wayne Mardle – John Part 4-2
Phil Taylor – Andrew Hamilton 4-0
Kevin Painter – Mark Dudbridge 4-1

Programma Kwartfinales:
Gary Welding – Wayne Jones
Peter Manley – Adrian Lewis
Alan Warriner – Wayne Mardle
Phil Taylor – Kevin Painter