Hockey-heren verliezen van Australië

Sjors (Sj0rSz)
De Nederlandse hockey-heren hebben hun vierde duel om de Champions Trophy in het Indiase Chennai verloren van Australië. Twee minuten voor het eindsignaal was het nog 2-2. Maar door een tweetal persoonlijke fouten kon de Australische ploeg alsnog de winst naar zich toe trekken.

Omdat de Australiërs alle vier hun wedstrijden nu hebben gewonnen, staan ze in de eindstrijd om de Champions Trophy. Nederland kan ook in de finale terecht komen, maar dan zal er komende vrijdag gewonnen moeten worden. "Of we op herhaling gaan? Ik hoop het niet." zegt Guus Vogels, doelman van het Nederlands team. Hiermee blikte hij terug op de verloren wedstrijd van woensdag.

Het is niet de eerste keer dat de Nederlandse hockeyers het spannend maken. Eerder dit toernooi werd er door diverse fouten gelijkgespeeld tegen Duitsland (2-0 bij rust, 2-2 als eindstand). Verder kwam de ploeg van bondscoach Roelant Oltmans met de schrik vrij tegen Spanje. Hier was het 3-0 met de rust, de eindstand was 3-2.

"Om wel een beetje gek van te worden, ja." gaf de bondscoach toe. "Balverlies op eigen helft is dodelijk in tophockey. Dat risico mag je gewoon niet nemen. We doen onszelf te kort met die onnodige fouten, want ik vind niet dat de beste ploeg in deze wedstrijd heeft gewonnen."