"De Jong is niet klaar voor topclub"

Olga (Nuongirl)
De trainer van Ajax, Danny Blind, vindt het niet verstandig dat Nigel de Jong niet nog een seizoen bij de Amsterdamse club blijft. Blind vindt dat de middenvelder nog niet klaar is voor een overstap naar een topclub.

"Nigel gaat de uitdaging graag aan. Als hij naar een topclub gaat, komt hij echter niet binnen als topspeler. Ik denk dat Nigel nog niet klaar is voor de stap naar een topclub. Je kunt ervoor kiezen om bij die topclub verder te groeien. Nigel is een jongen die die uitdaging graag aangaat. Ik zou in dat geval echter kiezen voor dertig wedstrijden bij Ajax in plaats van acht invalbeurten bij een internationale topclub," aldus Blind in een interview met Het Parool.

Ook liet Blind weten dat de spelers wiens contract aflopen dezelfde kansen zullen krijgen als de voetballers die wél langer in de ArenA blijven. "Ik verzeker met de hand op mijn hart dat ik geen keuzes maak die zijn gebaseerd op aflopende contracten. Als spelers gewoon hun werk doen, is er geen enkel probleem. Ik ga ervan uit dat iedereen dat tot de laatste dag doet, maar we zijn allemaal mensen. Ik let erop dat ze scherp blijven."