WK Handbal: Oranje maandag tegen Noorwegen

Olga (Nuongirl)
Het Nederlandse vrouwenhandbalteam moet het maandag op het wereldkampioenschap in Rusland in de hoofdronde op nemen tegen Noorwegen, de nummer drie uit groep B. Dinsdag wacht vervolgens Hongarije en donderdag Zuid-Korea.

Noorwegen verloor zaterdag weliswaar zijn laatste groepswedstrijd van Hongarije met 18-20, maar had aan zes punten uit vijf wedstrijden genoeg om toch in het toernooi te blijven.

Het zullen zware wedstrijden worden.. Noorwegen is tweevoudig Europees kampioen (1998 en 2004) en veroverde in 1999 de wereldtitel in eigen land. Hongarije was in 2000 Europees kampioen. Maar Zuid-Korea heeft de beste staat van dienst, ze wonnen twee keer olympisch goud (1988 en 1992) en drie keer olympisch zilver (1984, 1988 en 2004).

Rusland en Kroatië, de nummers één en drie uit groep A, zijn ook ingedeeld in de groep bij Nederland, waarin zes landen strijden om vier plaatsen bij de beste acht. Het team van bondscoach Röttger hoeft niet opnieuw te handballen tegen deze twee landen, maar de resultaten uit de groepsronde tellen wel mee. En dus begint Oranje de hoofdronde met twee punten, en dat is te danken aan de 29-27 winst op Kroatië.