Mega-contract voor Van Persie bij Arsenal

Sjors (Sj0rSz)
Arsenal kan voorlopig nog profiteren van de diensten van Robin van Persie. De Rotterdammer ging akkoord met een contractverlenging tot medio 2011. Dankzij dit nieuwe contract gaat hij flink wat geld verdienen.

De jonge aanvaller wordt in Engeland gezien als groot talent. Het is voor het eerst dat Arsenal een contract aanbied wat zolang doorloopt. Verder wordt Van Persie gezien als de opvolger van een andere Nederlander in Engelse dienst, Dennis Bergkamp.

"Ik ben ongelooflijk blij met mijn leven hier. Arsenal is een formidabele club." zegt Van Persie. De coach van de Engelse ploeg, Arséne Wenger, is een groot fan van de speler. Eerder liet hij dan ook al weten dat Van Persie uit kan groeien tot een van de beste aanvallers van Europa: "Robin is onvoorstelbaar hard vooruit gegaan. Hij is fysiek gegroeid en werkt hard om zich elke dag beter te maken. Technisch gezien zijn er in mijn ogen eigenlijk geen betere spitsen. Maar het meest indrukwekkend is dat hij nu het vermogen bezit om uit elke situatie te scoren."

Arsenal is al geruime tijd, in het diepste geheim, bezig met dit super-contract. Zo is de ploeg er zeker van dat andere clubs hem voorlopig niet zullen kopen. Van Persie heeft namelijk geen gelimiteerde transfersom in zijn contract laten zetten. Mocht een club hem dus willen, dan zullen ze een recordbedrag neer moeten leggen.