Luxemburgo verbitterd na ontslag

Olga (Nuongirl)
Vanderlei Luxemburgo heeft zijn ontslag als trainer van Real Madrid verbitterd aanvaard. Luxemburgo is teleurgesteld in het gebrek aan geduld en steun van het bestuur van de Spaanse voetbalclub. "Ik dacht dat het in Europa mogelijk was om te werken aan een project dat niet hangt of staat met een enkel resultaat."

Zondag werd de Braziliaan na elf maanden ontslagen wegens de slechte resultaten van Real Madrid. Zelf denkt Luxemburgo dat de aanleiding voor zijn ontslag de recente beschamende thuisnederlaag tegen Barcelona (0-3) is geweest. "Ik heb nooit kunnen denken dat een verloren klassieker tegen Barcelona zo'n instabiliteit kan veroorzaken bij een grote club als Real Madrid."

De Braziliaanse trainer noemde zichzelf 'gedisillusioneerd'. "Ik weet nu in elk geval hoe het bij deze club werkt. Ik had bij Real slechte en goede momenten verwacht. Het ging nu even minder, maar ik wist dat we binnen drie weken weer een complete spelersgroep zouden hebben. Ik was verrast dat de clubleiding dat niet heeft ingezien. We hadden kampioen kunnen worden."